Tarvitseeko lapsi koronarokotusta?

Vuoden 2019 lopulla Kiinasta alkoi koronaviruksen aiheuttama COVID-19-pandemia, joka on nyt levinnyt kaikkialle maailmaan. Jotkut sairastavat koronaviruksen aiheuttaman taudin kuten tavallisen flunssan, mutta joillekin kuten vanhemmille ihmisille tämä virus voi aiheuttaa vakavamman taudin. Monille, erityisesti lapsille, koronavirustauti on oireeton tai vähäoireinen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan yhtään alle 30-vuotiasta ei ole kuollut koronavirusinfektioon Suomessa (lähde 1). Sairastetun lievänkin taudin on todettu antavan paremman suojan koronaa vastaan kuin rokotteen (lähde 2 ja 3).

Koronavirustautiin on kehitetty rokotteita, joista useimmat ovat mRNA-rokotteita. Tällaisessa rokotteessa on hyvin pieneen rasvahiukkaseen pakattuna viruksen piikkiproteiinin valmistusohje, jonka mukaan elimistömme solut alkavat tuottaa tätä piikkiproteiinia, joka on elimistöllemme vieras proteiini. Immuunipuolustuksemme tunnistaa piikkiproteiinin vieraaksi ja alkaa suojautua sitä vastaan tuottamalla vasta-aineita ja immuunisoluja, jotka pyrkivät tuhoamaan piikkiproteiinin. Samalla elimistö yrittää tuhota myös piikkiproteiinin tuottaneen solun, mistä voi aiheutua haittoja. Kun sitten kohtaamme oikean koronaviruksen, jossa on samanlaisia piikkiproteiineja, syntyneet vasta-aineet ja immuunisolut tunnistavat sen ja pyrkivät tuhoamaan viruksen ja myös sen infektoimat solut (lähde 3).

Koronarokotteita on annettu vasta noin vuoden ajan. Kyseinen rokote on täysin uudenlainen, eikä sellaista ole koskaan aiemmin käytetty. Rokotteella on Euroopassa vain ehdollinen myyntilupa (lähde 4). Seuranta-aika on aivan liian lyhyt rokotteen turvallisuuden takaamiseksi. Rokotteiden pitkäaikaisista haitoista ei tiedä kukaan. Jokainen rokotteen ottaja osallistuu siten sen testaukseen (lähde 3).

Koronarokotteista on raportoitu hyvin paljon haittoja. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeaan on näistä rokotteista saapunut jo yhteensä yli 20 000 haittavaikutusilmoitusta tämän vuoden aikana. Fimeassa näistä ilmoituksista on 16.12.2021 mennessä käsitelty 6550 ilmoitusta, joiden joukosta vakavan haitan ilmoituksia on 4467. 139 haittavaikutusilmoituksessa kerrotaan rokotetun menehtyneen. Fimeaan on tullut 14.12.2021 mennessä 489 koronarokotteen haittavaikutusilmoitusta 12–17-vuotiaista. 121 ilmoituksessa haitan on arvioitu olevan vakava. Vakavista haitoista hermostoon liittyviä oli runsaasti. Kannattaa muistaa, että vain murto-osasta rokotehaittoja tehdään ilmoituksia Fimealle (lähde 5). Koronarokotteista vakavia haittailmoituksia on tehty miltei 18-kertainen määrä Pandemrixin eli sikainfluenssarokotteen vakaviin haittavaikutusilmoituksiin verrattuna. Pandemrix-rokotukset keskeytettiin 11 vuotta sitten, koska niistä aiheutui narkolepsiaa, jonka keskeisiä oireita ovat väsymys ja nukahtelutaipumus (lähde 6).

Tutkimusten mukaan mRNA-koronarokotusten piikkiproteiini voi haitata immuunipuolustuksemme toimintaa ja heikentää vastustuskykyä (lähde 7). Lapset ovat paljon alttiimpia rokotevaurioille kuin aikuiset, koska heidän elimistönsä kehittyy vielä. Rokotteen aiheuttamina haittoina on ollut mm. sydänlihas- ja sydänpussintulehduksia poikkeuksellisen paljon, erityisesti nuorilla (lähde 8). Koronarokote ei suojaa sairastumiselta eikä ehkäise viruksen leviämistä muihin ihmisiin.

Alle 12-vuotiaiden koronarokotusten hyödyistä ei ole tieteellistä näyttöä, mutta näistä rokotuksista aiheutuvat riskit ja haitat ovat merkittäviä (lähde 5). Lääketehdas Pfizerin tutkimus koronarokotteiden turvallisuudesta 5–11-vuotiaille lapsille on riittämätön (lähde 9). Lasten koronarokotukset ovat epäeettisiä sekä ihmisoikeuksien ja lapsen oikeuksien vastaisia. Tämän ikäryhmän rokottaminen on tarpeetonta.

Kannattaa todella ottaa hyvin selvää asiasta ja tarkkaan punnita, antaako lapselleen tämän rokotteeksi kutsutun piikin vai onko oikea ratkaisu jättää se antamatta!

28.12.2021
Lääkäri Pelastetaan Suomen lapset -ryhmästä

Lähteet:

  1. Tartuntatautirekisterin COVID-19-tapaukset – THL kuutio- ja tiivistekäyttöliittymä
  2. Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections | medRxiv
  3. Expert evidence regarding Comirnaty (Pfizer) COVID-19 mRNA Vaccine for children – Doctors for COVID Ethics (doctors4covidethics.org) suomenkielinen teksti: Asiantuntijalausunto koskien Comirnaty COVID-19-mRNA-rokotetta lapsille | Pelastetaan Suomen lapset (erityisesti kohta 3.)
  4. dec_150522_fi.pdf (europa.eu)
  5. Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista – Fimea
  6. aa23be29-e955-45a1-9b98-d42a25d2d745.pdf (julkari.fi)
  7. Viruses | Free Full-Text | SARS–CoV–2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J Recombination In Vitro | HTML (mdpi.com)
  8. Myo/Pericarditis (openvaers.com)
  9. Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Meeting October 26, 2021 Briefing Document – Sponsor (Pfizer) (fda.gov)

Lisää aineistoa:

Pelastetaan Suomen lapset – Lääkärien vetoomus lasten koronarokotusten estämiseksi

MKR – Moniammatillinen koronakriisin ratkaisuryhmä (mkrsuomi.fi)

Alle 12-vuotiaiden koronarokotukset lapsen edun ja oikeuksien vastaisia – Kansalaisaloitepalvelu

Ohjeita virusinfektioiden ennaltaehkäisyyn – Violet Light Oy

Jaa sosiaalisessa mediassa: